Skilsmissesæreje bør overvejes, inden man bliver gift

Når man er forelsket og høj på tanken om at blive gift, ligger tanken om en eventuel skilsmisse ofte langt væk. Det kan være svært at forestille sig, at ægteskabet skal gå i stykker. Dog viser statistikkerne, at det er det, der i mange tilfælde sker. Derfor er et skilsmissesæreje værd at overveje, inden man bliver gift. Med et skilsmissesæreje laver man nemlig, inden ægteskabet indgås, regler for, hvordan værdier og ejendom skal fordeles, hvis man kommer ud i en skilsmisse. Hvis man går ind i ægteskabet med forskellige udgangspunkter i form af formue og andre værdier, kan et skilsmissesæreje være oplagt. På den måde er det nemlig på forhånd aftalt, hvad der skal deles, og hvad der er forbeholdt den ene og den anden. Et skilsmissesæreje bør derfor overvejes, inden man bliver gift, også selvom det at blive skilt ligger langt væk.

Undgå strid i skilsmissen

En skilsmisse er aldrig en rar situation at stå i. Men i nogle tilfælde kan det blive et rigtigt grim forløb, simpelthen fordi de to parter er meget uenige. Grunden til striden ligger ofte i, hvordan de forskellige værdier skal og ikke skal fordeles. Med et skilsmissesæreje, som er en på forhånd lavet aftale om, hvordan man vil gøre i forbindelse med en skilsmisse. På den måde kan et skilsmissesæreje være med til at spare en for en masse besvær og strid. Så selvom det, når man indgår ægteskabet, virker latterligt allerede at tænke på skilsmisse, kan det altså være det værd at se nærmere på et skilsmissesæreje. Hvis I laver en ægtepagt med skilsmissesæreje, er det nemlig noget, der kan komme hele familien til gode senere hen.

Hvordan laver man et skilsmissesæreje?

Når man får skilsmissesæreje, skal man lave en ægtepagt. Der skal altså være tale om en skriftlig aftale, og den skal underskrives både på papir og digitalt. For at være sikker på, at alt omkring ens skilsmissesæreje bliver, som man ønsker det, kan man med fordel kontakte en advokat. En advokat vil nemlig have en helt anden kendskab til de gældende love og regler, end det er tilfældet for almindelige mennesker. Hvis man vil have et skilsmissesæreje og en ægtepagt, hvor man er sikker på, at alt er i orden, kan man med fordel hive en advokat med ind over. Det sikrer også, at der ikke opstår misforståelser og problemer senere hen, hvis man skulle vise sig at få brug af sit skilsmissesæreje.

Ret&Råd Århus kan hjælpe dig

Vil du gerne lave en aftale om skilsmissesæreje, inden du indgår dit ægteskab? Så skal du kontakte Ret&Råd Århus, der er ekspert i de juridiske spørgsmål, som kan opstå i familien. Med Ret&Råd Århus som din partner kan du være sikker på, at aftalen om skilsmissesæreje bliver udført på den mest korrekte vis. Ret&Råd Århus kan også rådgive dig og din partner omkring, hvilke andre muligheder der er – fx kombinationssæreje. På den måde kan Ret&Råd Århus hjælpe med at sikre, at I ender med at lave den aftale om skilsmissesæreje, der passer bedst til netop jeres behov. Hvis I overvejer skilsmissesæreje, er det altså et godt sted at starte at tage kontakt til den advokat i Århus.

Hør mere om jeres muligheder

De fleste kender ikke meget til muligheden med kombinations- eller skilsmissesæreje. Heldigvis er Ret&Råd Århus’ advokater eksperter på området. Hvis I vil vide mere om jeres muligheder om skilsmissesæreje, kan I derfor altid tage direkte kontakt til Ret&Råd Århus og høre mere om, hvad I kan gøre i netop jeres situation. At tage kontakt er altså et godt sted at starte for dem, der gerne vil have mere info om mulighederne med skilsmissesæreje.