Dansk Boligforsikring: 3 trin til den trygge bolighandel

Det kan være et mareridt at falde pladask for drømmehuset – især hvis det koster mere, end hvad din økonomi kan holde til. På den anden side skal du heller ikke kigge efter en lille etværelseslejlighed, hvis du reelt set har råd til mere – og større. Dansk Boligforsikring giver dig her 3 råd til den trygge bolighandel.

 

Dansk Boligforsikring - 3 råd

Få økonomien på plads

Dansk Boligforsikring anbefaler altid, at du, som noget af det første, får styr på dine økonomiske muligheder og begrænsninger. Snak derfor med din bankrådgiver og få et overblik over din finansielle situation. En bankrådgiver kan ofte give dig et realistisk billede af dine muligheder, og banken kan ofte sætte et ordentligt budget, så du også får råd til at leve, når du har købt din nye bolig. Dansk Boligforsikring oplever ofte, at danske mænd og kvinder forelsker sig i en bolig, de i sidste ende ikke har råd til.

Få lommeregneren og luppen frem og gennemgå økonomien

Der er også mange ting, du selv kan gøre, før du kontakter din bank. På banker og realkreditinstitutter kan du undersøge de forskellige lånetyper, og du kan få en overblik over de udgifter, du ikke havde tænkt over, som for eksempel skatteforhold eller afdrag. Dansk Boligforsikring kan også hjælpe dig, ikke med lånetyper, med de rette forsikringer. Når hele din økonomi er gennemgået af dig og din rådgiver bliver du højst sandsynligt forhåndsgodkendt. En forhåndsgodkendelse er dit grønne lys til at købe en bolig, der er inden for den økonomiske ramme, du og din bankrådgiver har tegnet.

Dansk Boligforsikring - økonomien

Undersøg boligmarkedet grundigt

Når du først har klargjort din økonomi og skabt et overblik over, hvad du har råd til, kan du målrettet søge efter din nye bolig. Dansk Boligforsikring oplever, at der findes mange boligportaler, ejendomsmæglere der lover gule og grønne skove eller bekendte, der har et godt tilbud. Hvad enten du vælger det ene eller andet, så skal undersøge markedet grundigt. Der kan nemlig være mange penge at spare.

Et hus kan nemlig variere i pris, selvom det er af samme kvalitet og område. Det er nemlig ofte de enkelte ejendomsmæglere, der sætter prisen. Hvis du derfor har forelsket dig i et område, kan du med fordel gennemsøge alle boligannoncer med lup for at se, hvor du kan spare mange tusinde kroner. Der kan også være en enorm prisforskel, hvis det ene hus ligger på den anden side af gaden, og det tilfældigvis tilhører en anden kommune. Nogle gode råd til at spotte det rette hus er

  • Brug mobilen til boligsøgningen
  • Gå til åbent hus
  • Spørg en køberrådgiver til råds
  • Få en fremvisning efter aftale

Der er mange flere metoder til, hvordan du finder drømmeboligen – kun din fantasi sætter grænser.

 

Husk de rette forsikringer

Dansk Boligforsikring tilbyder vigtige forsikringer til alle boligejere. Når du har fået øje på dit nye hjem og en bolighandel er nært forstående, er det fristende bare at kaste sig over det hele. Men det er vigtigt, at du slår koldt vand i blodet – dit nye hus kan nemlig være en ulv i fåreklæder, hvis du ikke forsikrer dig ordentligt. Hvis du husker en ejerskifteforsikring, kan du sikre dig imod store økonomiske udgifter, hvis du opdager fejl, mangler og skader på din ejendom, som du ikke var klar over, inden du satte din underskrift på huspapirerne. Så snart det handler om udgifter til bolig og ejendom, er det ofte flere hundrede tusinder kroner det handler om – penge, de færreste familier har råd til.

Dansk Boligforsikring har siden 2002 hjulpet danske familier med tryghed og økonomisk ansvarlighed. Læs mere om Dansk Boligforsikring her.