Wasgij puslespil udfordrer selv garvede spillere

Puslespil er i mange menneskers hoveder et sjovt og lærerigt spil for børn. Og mange puslespil er da også designet med henblik på børn. Motiverne er farverige og portrætterer kendte figurer fra fx tegnefilm, brikkerne er tit store og nemme at holde på, og der er ofte ikke så mange af dem. Men der findes faktisk også en række puslespilsproducenter, der kreerer udfordrende puslespil med henblik på voksne og øvede spillere. Én af disse er producenten Jumbo, der har udviklet de såkaldte wasgij puslespil.

Wasgij puslespil er udfordrende og humoristiske puslespil for voksne

Wasgij puslespil er noget af de ypperste inden for puslespil til voksne. Wasgij er ‘jigsaw’ stavet bagfra, og det signalerer meget godt sværhedsgraden af wasgij puslespil. Det særlige ved wasgij puslespil er, at billedet på æskens låg kun giver dig ledetråde til puslespillets motiv. I traditionelle puslespil er æskens billede det samme som puslespillets motiv.

Jumbo har lavet flere serier inden for deres wasjig puslespil-linje bl.a. Destiny og Mystery. I førstnævnte er humoren i højsædet. Æskens billede viser nemlig en komediescene fra fortiden, hvor puslespillets motiv illustrerer den samme scene fra nutiden. I Mystery-linjen forestiller æskens billede et øjebliksbillede fra en bestemt begivenhed, hvor puslespillets motiv så viser det kaos, der er resultatet af denne begivenhed.

Wasgij puslepil kan være svære at finde i almindelige butikker

Hvis du er puslespilsentusiast og gerne vil i gang med wasgij puslespil, så er de nemmest at finde online. I dag er det desværre ikke mange fysiske butikker, der forhandler puslespil, og dem, der gør, har ofte kun puslespil til børn eller blot et meget lille udvalg. Wasgij puslespil købes derfor nemmest på nettet. Der findes heldigvis flere gode onlineshops med ret store udvalg af wasgij puslespil. Mange af dem har både hurtig levering og pæne priser fx Puzzlehop.dk.