Vælg den rigtige ejerskifteforsikring, inden du køber ny bolig

Mange drømmer om at købe ny bolig. Det kan være, man gerne vil have mere plads. Måske vil man flytte til eller fra et byområde. Måske er det bare tid til noget ny inspiration og nogle nye rammer. Dog er der nogle ting, man skal tage højde for, når man investerer i ny bolig. En ting er at skulle finde et nyt sted, hvor man kunne tænke sig at bo. Men man skal også være sikker på, at man ikke køber katten i sækken. Man kan aldrig helt vide, om der er skjulte skader på boligen, fordi de netop er skjulte. Derfor skal man forsikre sig med en ejerskifteforsikring. Og da der er stor forskel på ejerskifteforsikringer, kan det godt betale sig at finde frem til den helt rigtige ejerskifteforsikring til ens behov på forhånd. Det er den eneste måde, hvorpå man kan forsikre sig mod grimme overraskelser og dyre regninger.

Ejerskifteforsikring? Hvad er det for noget?

Når man køber ny bolig, bør man have helt styr på, hvad en ejerskifteforsikring er. Ellers kan man nemlig ende med at skulle betale i dyre domme for det. På bygninger kan der være det, man kalder skjulte skader. Det kan eksempelvis være revner i murene, huller i taget eller lignende, som man måske ikke lige umiddelbart opdager. Opdager man først de skjulte skader, efter købet er foretaget, og har man ikke nogen ejerskifteforsikring, skal man selv betale for udbedringen af skaderne. Da det ofte er store summer, der er tale om, er en ejerskifteforsikring mange gange en utroligt vigtig investering. Og desværre er det ikke helt ligegyldigt, hvilken ejerskifteforsikring, du ender med at købe. Der kan nemlig være stor forskel på, hvor godt de dækker.

Er skjulte skader ikke sælgers ansvar?

Mange vil som udgangspunkt tænke, at det er sælgers ansvar, hvis der findes skjulte skader – og derfor tænker de ikke over at tegne en ejerskifteforsikring. Det er sandt, at eventuelle skader er sælgers ansvar. Det er det dog kun, indtil vedkommende får udarbejdet en el- og tilstandsrapport samt tilbyder at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring. Gør vedkommende det, ligger ansvaret på køber. Og det er derfor rigtig smart at tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger giver tilbuddet. Vær dog opmærksom på, at du kun kan tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger tilbyder det. Hvis du vælger en dyrere ejerskifteforsikring, er sælger stadig kun forpligtet til at betale halvdelen af den billigste på markedet.

Stor forskel på forskellige forsikringer

Stort set alle nybagte boligejere har brug for en ejerskifteforsikring – og derfor er der også mange at vælge imellem på markedet. Selvom alle forsikringer dækker efter den samme lov, er der i praksis store individuelle forskelle. De samme forskelle ses i prisen, men desværre er det ikke sådan, at den dyreste ejerskifteforsikring er den bedst dækkende. Der er derfor ikke nogen smutvej. Hvis man vil have den bedste ejerskifteforsikring, må man selv undersøge de forskellige muligheder. Og selvom det virker tidskrævende, skal man være opmærksom på, at valget af ejerskifteforsikring kan være afgørende for, om man får dækning, hvis der opdages skjulte skader. Det er i intet mindre end hver 5. bolighandel, at ejerskifteforsikringen tages i brug. Samtidig er regningerne sjældent på mindre end 50.000 kr. Derfor kan det godt betale sig at bruge den tid, det tager, at vælge den helt rigtige ejerskifteforsikring.

Grundig forberedelse giver pote

Når det kommer til valg af ejerskifteforsikring, er det vigtigt, at man tager sig god tid. Inden man tegner en ejerskifteforsikring, er det nemlig vigtigt, at man har sat sig ind i alle aspekter og betingelser hos det enkelte forsikringsselskab. Ellers kan man risikere, at man slet ikke bliver dækket ind, når der bliver opdaget skjulte skader på boligen. Alene begrebet ”skjulte skader” kan tydes på forskellige måder og dække over forskellige ting. Derfor er det vigtigt, at man har sat sig ind i alle disse betingelser, inden man tegner en ejerskifteforsikring. Det kan nemlig blive afgørende senere hen. Samtidig skal man ikke lade sig forføre af en høj pris. Nogle af de billigste forsikringer kan nemlig også sagtens være de bedst dækkende. Det er derfor noget, man skal have i mente, hvis man er en af dem, der kigger efter ny bolig.