Det indiske køkken er meget stort og dækker relativt bredt. Der findes indiske restauranter overalt i verden og det betyder naturligvis at de er meget populære. Men da der er tale om et køkken, som kommer fra så stort et land, som Indien er, så er der naturligvis store forskelle fra de forskellige områder. Ofte deler man det op i nord og syd, men faktisk kan det deles yderligere op. For at gøre det mere simpelt, så vil der dog kun blive lavet den brede opdeling.
Generelt er indisk mad kendt for at bruge mange krydderier, som giver retterne en markant smag. Derfor skiller de sig også meget ud fra mange andre køkkener, da det til sammenligning ser utroligt komplekst ud. F.eks. kan man sige at det italienske køkken, som bygger på simple og nemme retter, er den direkte modsætning til det indiske.
Det nordlige køkken
Hvis man vælger en indisk restaurant, hvor der serveres nordlig mad, så vil man typisk støde på retter som er baseret på brød og karry. Med brødet er der ofte tale om naan brød, som formentlig er et af de mest kendte brødtyper i verden. Ofte indeholder retterne garam masala, som er et krydderi der er meget udbredt og ofte brugt på indiske restauranter. Efter en middag vil man typisk slutte en med en kop chai te.
Det sydlige køkken
Vælger man derimod en indisk restaurant, som servere sydlig mad, så vil man formentlig få retter baseret på rise, linser og gryderetter. Her er en populær ret dosa, som er en ris pandekage eller crepe, med spicy fyld i. Deres mest brugte krydderi hedder huli pudi, som ofte bliver brugt til at gøre maden stærk. Efter en middag vil man typisk slutte af med en speciel kop kaffe.
Hvordan blev retterne så populære?
Den indiske mad fik sit indtog gennem England, da Indien er en gammel engelsk koloni. Dengang blev de tilbagevendte soldater glade for maden, og det blev begyndt at blive serveret især i London. Hvis man tager til England nu, så vil man finde enormt mange indiske restauranter. Faktisk så er det lige før, at det er ligeså nemt at få en portion butter chicken, som det er at få fish’n’chips.
En indisk restaurant i København
En indisk restaurant i København, som har eksisteret i mange år, det er Punjab. De har mange års erfaring og vægter god kvalitet og behagelig service højt. Deres mål er at give en autentisk oplevelse til deres kunder, så man kan få en smag af indien. De har en restaurant på Østerbro og så tilbyder de takeaway i Køge. For at være sikker på at kunne levere en autentisk oplevelse, så følger de altid traditionelle opskrifter. Hvis man har været i Indien, så vil man opleve, at det er svært at finde noget i København som matcher det der bliver serveret der. Det er Punjabs store ønske at give deres kunder denne mulighed.