Hvorfor skal du tegne en sælgeransvarsforsikring?

En sælgeransvarsforsikring kan spare dig mange penge. Men hvad er en sælgeransvarsforsikring, hvorfor er den nødvendig og hvad dækker den?  Læs med i dette indlæg og få svar på dine spørgsmål omkring en sælgeransvarsforsikring.

For tiden er der stor udskiftning af ejere på boliger. Dette har medført mange uoverensstemmelser mellem køber og sælger, i og med der fremgår skjulte fejl og mangler i og på boligen, som først opdages efter overtagelsen.

Som sælger har du et ansvar for skjulte fejl og mangler i op til 10 år efter overtagelsen. Det vil altså sige at hvis køber opdager sådanne skader, vil du som sælger være nødsaget til at dække udgifterne til udbedringer, vel og mærke hvis skaderne bliver opdaget inden for de 10 år.

Som sælger, kan du dog gå med til at få udstedet en tilstandsrapport og tegne den billigste ejerskifteforsikring du kan finde. Dog dækker ejerskifteforsikringen ikke alle forhold, og du kan ende op med at blive sagsøgt at køber og dette kan godt gå hen og blive en økonomisk kattepine.

Ikke mange er klare over det, men som en løsning på dette, kan du tegne en sælgeransvarsforsikring.

Hvad er en sælgeransvarsforsikring?

Lad os antage at køber har fundet skjulte skader i den bolig de har købt af dig. Her kan du med fordel som sælger gå med til at få udarbejdet en tilstandsrapport og en el-eftersynsrapport, og herefter hente et tilbud på en ejerskifteforsikring. Efter dette skal du tilbyde køber at betale halvdelen af forsikringspræmien og da hæfter du ikke længere for skjule fejl og mangler, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten, i de resterende 10 år. Dog er der nogle forhold som ejerskifteforsikringen ikke går ind og dækker, og det er her sælgeransvarsforsikringen kommer ind i billedet.

Hvad er forskellen på en sælgeransvarsforsikring og en ejerskifteforsikring?

Forskellen på en ejerskifteforsikring og en sælgeransvarsforsikring er som udgangspunkt at ejerskifteforsikringen er henvendt til købet og sælgeransvarsforsikringen er henvendt til sælger. Ejerskifteforsikringen er noget køber tegner, så de ikke skal hæfte økonomisk for skjulte fejl og mangler, når de har købt ny bolig. En sælgeransvarsforsikring hjælper sælger med at dække omkostninger som der måtte være ved udbedringer ved bestemte forhold.

Reglerne lyder således at hvis køber finder fejl og mangler som har været skjulte, så skal sælger hæfte økonomisk i op til 10 år. Dog hvis sælger går med til at få udstedt en tilstandsrapport, og sælger finder en billigere ejerskifteforsikring end den som køber har tegnet, så skal sælger kun betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring. Hvis nogle af de skjulte forhold ikke er dækket af ejerskifteforsikringen kan køber sagsøge sælger, og her kan det være klogt at tegne en sælgeransvarsforsikring. Der er derfor stor forskel på de to forsikringerne, og de har hver deres gøremål.

Hvad dækker en sælgeransvarsforsikring?

En sælgeransvarsforsikring dækker ulovlige bygningsindretninger og ulovlige stik- og kloakledninger udenfor bygningen. Disse forhold bliver nemlig ikke beskrevet i tilstandsrapporten og disse dækkes heller ikke af ejerskifteforsikringen. Derfor er den eneste måde køber kan få dækket disse forhold på, er ved at sagsøge sælger. For at blive fritaget dette ansvar kan sælger derfor med fordel tegne en sælgeransvarsforsikring. Forsikringsselskabet Dansk Boligforsikring dækker blandt andet også udgifterne, sælger står til at betale ved en eventuel retssag, hvor sælger bliver dømt til at betale udbedringerne.

Hvad koster en sælgeransvarsforsikring?

Der er mange forsikringsselskaber som ikke ønsker at oplyse deres priser på deres hjemmesider. Dog kan du med fordel indhente et uforpligtende og gratis tilbud, fra de fleste forsikringsselskaber. Her kan de oplyse dig hvad en sælgeransvarsforsikring vil komme til at koste for lige netop dig, og den bolig du skal sælge.

Vælg Dansk Boligforsikring når du skal købe en sælgeransvarsforsikring

Når du skal vælge en udbyder af en sælgeransvarsforsikring, kan det være svært at gennemskue, hvilket forsikringsselskab du skal vælge.

Hos Dansk Boligforsikring mener de ikke at det kun er køber som skal sove trygt om natten og derfor tilbyder de en sælgeransvarsforsikring til en god og overkommelig pris.

Dansk Boligforsikrings sælgeransvarsforsikring dækker hele ansvarsperioden, som sælger er bundet af i forhold til den solgte bolig. Det vil altså sige at man som sælger bliver dækket i 10 år af en sælgeransvarsforsikringen. Sælgeransvarsforsikringen dækker uforudsete udgifter, som først opdages af køber efter handlen er afsluttet. Dansk Boligforsikring er et forsikringsselskab med 15 års specialerfaring og er blandt de billigste, men også mest dækkende, indenfor forsikringsbranchen.

En sælgeransvarsforsikring variere i pris, som der også blev nævnt i ovenstående afsnit. Hos Dansk Boligforsikring gør det samme sig gældende. Det afhænger nemlig af situation samt hvilken bolig der er med at gøre. Derfor opfodres der til at udfylde en formular på Dansk Boligforsikrings hjemmeside. Herefter vil du modtage efter 24 timer et gratis og uforpligtende tilbud.

Hvis du tegner en forsikring hos dette forsikringsselskab får du fuld forbrugerbeskyttelse og høj gennemsigtighed. Dansk Boligforsikring er også medlem af Ankenævnet For Forsikring og Forsikring Og Pension samt omfattet af Garantifonden For Skadeforsikringer. Du kan derfor trygt tegne en forsikring hos dette forsikringsselskab. Du kan læse mere om sælgeransvarsforsikring her!