Hvorfor dart er lige så fedt som bordfodbold

Det har efterhånden været en lang diskussion, dart eller bordfodbold. Hvilken af disse to traditionsrige sportsgrene er bedst? Begge har sine trofaste tilhængere, og der er da tydelige fordele og ulemper ved dem begge.

Dart er relativt ukendt i Danmark. Det er ikke unormalt at komme ind på en bar, og se en dartskive hænge i hjørnet, men det er relativt sjældent at man ser nogle gæster i baren rent faktisk spille dart. Det betyder omvendt også, at de få som spiller dart, er usandsynligt gode til det. Det er derfor relativt svært at komme ind i spillet uden at blive tværet af eksperterne med det samme. Men der skal ikke herske tvivl om, at dart er en utrolig underholdende sport, og hvis det kan lykkedes dig at finde et par stykker at spille med, som er på nogenlunde samme niveau, er der garanteret en fantastisk aften.

Bordfodbold er derimod bedre integreret i dansk kultur. Fra folkeskolen, SFO’er og op igennem universiteterne og kollegierne står der bordfodbold i alle afskygninger i hjørnerne. Stort set alle har prøvet at spille bordfodbold på et eller andet tidspunkt, så der er mange forskellige niveauer at spille imod. Selvfølgeligt skal man lige være opmærksom på hvor gode modstanderen er, inden man begynder at indlade sig på væddemål i forskellige afskygninger, men normalt skulle det ikke være så svært at få et sjovt spil ud af det. Problemet med bordfodbold er, at det kræver selve bordet for at kunne spille. Det er ikke lige noget man bare lige kan finde plads til i sin lejlighed. Bordene er også af meget varieret kvalitet, hvor det mest udbredte problem, er at stængerne hurtigt bliver bøjet, når folk prøver at løfte bordet.

Hvis du skulle have interesse i at købe dit eget dart eller bordfodbold udstyr, kan du finde alt du har brug for på www.dartshop.dk – fantastisk hjemmeside.