Bilnøgler – Få nogle gode råd

bilnøgler

Der er mange ting man skal huske på omkring sin bilnøgler, da det af gode grunde, kan være super irriterende ikke at kunne komme ind i sin bil. I dette blogindlæg vil der blive givet nogle gode råd omkring hvad man skal huske, at have styr på med hensyn til sin bilnøgler.

Hav altid ekstra bilnøgler

Hvis man ikke allerede har det, så bør man gøre det hurtigst muligt. Få lavet en ekstra kopi af bilnøglen, da det kan sparer en for en masse besvær og ikke mindst penge. Det ville da være død irriterende, hvis man missede et vigtigt møde, fordi man ikke kunne komme ind sin bil for eksempel. Ydermere skal man huske på, at det er langt billigere at få lavet en kopi af en nuværende bilnøgle end at få lavet nogle splinter nye. Dette skyldes, at de fleste har inkluderet en startspærre som gør at man ikke bare skal have skåret en ny nøgle, men ligeledes ændret koden i bilens system.

Få installeret en startspærre

Siden 1995 har det været lovpligtigt at bilnøgler skal have startspærre. Formålet med dette er at sikre biler fra at blive stjålet, da en startspærre gør det væsentligt sværere at køre af sted med en bil, uden den rette nøgle. Dette skyldes, at man ikke kan tænde bilen uden en nøgle med den korrekte kode indsat, og man kan derfor sagtens have en identisk skåret nøgle, uden at kunne tænde bilen. Hvis man endnu ikke har en startspærre i sin bilnøgle, bør man derfor få det installeret hurtigst muligt.

Udskift med en fjernbetjening

Det kan sagtens betale sig at få lavet bilnøglen om til en fjernbetjening, da man undgår at slide låsen og nøglen, og dermed muligheden for en knækket bilnøgle. Udover det, er det langt mere praktisk, da en fjernbetjening gør det nemmere at åbne bilen, hvilket kan være meget behjælpeligt når man står med favnen fuld af indkøbsvarer for eksempel.

Hav en låsesmed klar på telefonen

Hvis man ikke allerede kender en låsesmed til biløgler, så bør man undersøge hvem man kan ringe til, hvis ulykken er ude og nøglen er væk. Det kan være en fordel at finde en med døgnvagt, således at man har mulighed for at ringe når som helst. Yderligere bør man sikrer sig, at den gældende låsesmed arbejder med det rette bilmærke.