En firmafrokost er afgørende de ansattes arbejdsindsats & sammenhold

Hvis du som arbejdsgiver sørger for firmafrokost, så følger der en hel del fordele med, som også kommer dig selv til gode. I dette blogindlæg kan du derfor læse hvorfor en firmafrokost er vigtig for at skabe en harmonisk arbejdsplads, med effektive medarbejdere, et gode sammenhold og mindre sygedage.

En sund frokost øger arbejdseffektiviteten

Frokost er en af de vigtigste måltider i løbet af dagen. Årsagen til dette er at efter frokostpausen, bliver man nemt træt og tung i hovedet. Frokosten skal derfor give dig energien til at holde dig frisk og effektiv resten af arbejdsdagen. Hvis frokosten består af tung og svær-fordøjelig mad, så bruger kroppen alt dens energi på at nedbryde maden. I stedet for at maden giver din krop energi, optager den energi. Det er oftest derfor man er træt efter frokostpausen, fordi kroppen arbejde på højtryk for at nedbryde, maden som er i maven. Hvis man til gengæld spiser sund mad, vil man vinde mere energi end hvad kroppen optager af energi. Firmafrokost kan herved være med til at sikre dine ansatte en sund og nærende frokost, som kan holde dem kørende hele dagen. På den måde sikre du også at dine medarbejdere leverer et optimalt stykke arbejde.

Hvad skal en sund frokost bestå af?

Der er ubegrænsede muligheder for at sammensætte en lækker sund firmafrokost. Du kan altid blive rådgivet i hvad som er bedst at have i en frokostordning. Det vigtigste er at du tilføjer en masse grøntsager, frugt, fibre, protein og det gode fedt såsom fisk, avokado og nødder. Så er du godt med. En sund frokosttallerken kunne eksempelvis lyder således:

Tun, salat, tomat, agurk, broccoli, bønner, nødder, en lækker fedtfattig dressing, 2x rugbrød eller fuldkornsbrød, med eventuelt kartoffel på. En tallerken som denne vil holde dig mæt hele dagen og give dig de nødvendige vitaminer, proteiner og fibre som kroppen har brug for til at producere energi til resten af dagen.

En sund frokost mindsker sygedage

Sund mad styrker immunforsvaret. Det vil sige at jo bedre et immunforsvar du har, desto mindre chance er der for at du bliver syg. Et stærkt immunforsvar kræver selvfølgelig også at man generelt spiser sundt. Med en sund firmafrokost kan man måske inspirere medarbejderne til at spise sundere og herved mindsker man sygedagene.

Tilføj en ret af krydret eller stærk karakter

Til din firmafrokost kan du med fordel tilføje en varm ret af stærkere karakter. Stærk mad udløser nemlig endorfiner, som er det stof som også udløses ved hårdt arbejde, sex, fysisk træning og forelskelse. Når du spiser eksempelvis karry, chili eller cayenne, så tror hjernen at munden er under et bakterieangreb, og udløser derfor endorfinerne, hormonet kan læse problemet. Stærk mad narrer altså hjernen til at tro at der er noget galt med kroppen, og på den måde kan man stimulere dette ”glædes stof” gennem mad. Man kan altså blive gladere ved at spise stærk mad, og af samme årsag kan du med fordel tilføje en stærk ret til din firmafrokost.

En liste over fødevarer som har indflydelse på helbredet

 1. Nødder forbedre mænds fertilitetsevne.
  Hvis dig og din parter prøver at få børn, så kan manden med fordel spise en masse nødder. Dette forbedre nemlig sædkvaliteten og herved fertilitetsevnen.
 2. Jordbær kan være med til at bremse Crohns og Colitis
  Jordbær har et stof i sig, som har vist sig at have en indflydelse på førnævnte sygdomme.
 3. Kødproteiner gør spædbørn længere
  Dit spædbarn vil blive højere, når de bliver ældre, hvis de spise en masse kødproteiner.
 4. Proteinrig kost kan være med til at styrke dine knogler
  Ved at spise en kost fyldt med proteiner vil dine knogler bliver styrket betydeligt. Dette vil gavne en når man kommer op i alderen.
 5. Valnødder øger niveauet af tarmbakterier
  Tarmbakterier er dem som sørger for at maven er i balance, og ved at få et høj niveau af tarmbakterier, slipper man for problemer med maven.
 6. Rå grøntsager mindsker chancerne for at få depression
  Der er et stof i rå grøntsager som gør, at man har mindre chance for at blive deprimeret. Derfor bør man spise en masse rå grøntsager. Udover det er rå grøntsager også rigtig sundt for kroppen og ens helbred, så alt i alt er det en win-win situation, at spise dette.
 7. Broccoli og Blomkål mindsker risikoen for slagtilfælde
  Grøntsager kan gøre mange gode ting for dig, din krop, dit helbred og din mentale tilstand. Broccoli har antiinflammatoriske egenskaber som forhindre skader på blodkar og kan ud over dette reducere kolesteroltallet. Blomkål er med til at forhindre sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, herunder arteriel vægskade. Begge grøntsager mindsker altså risikoen for slagtilfælde.
 8. Sort te hjælper dig med at tabe dig
  Sort te sætter forbrændingen i gang. Ved at drikke sort te kan du altså tabe dig, selvfølgelig på et moderat plan.
 9. Fisk kan udsætte overgangsalderen
  Hvis man som kvinder spiser fisk i store mængder, kan de udsætte overgangsalderen helt op til 3 år.

Du gør altså noget godt for dine ansatte ved at tilføje nogle af disse føde- og drikkevarer til din firmafrokost.

Firmafrokost kan forbedre sammenholdet

En firmafrokost sørger også for at alle ansatte holder pause samtidig. Hvis de ansatte selv skal sørge for frokost hænder det at nogle sidder ved skrivebordet og spiser, andre står ude i køkkenet eller går ned i kantinen. Der er ikke mulighed for, i løbet af dagen, at alle samler sig om måltidet. Måltidet er her hvor de fleste samtaler starter. Ved at sørge for en fællesfrokost, hvor alle er nødsaget til at spise samtidig, er der derfor mulighed for at socialisere og lære hinanden bedre at kende. På den måde styrker man også sammenholdet blandt de ansatte. Hvis de ansatte har det godt sammen, vil det også give dem en større motivation til at møde op på arbejdet. Herved vil man altså også få mindske fraværet blandt de ansatte. Alt i alt kan en firmafrokost altså anbefales hvis man vil styrke sammenholdet og mindske fraværet.

Firmafrokost sikre at der bliver afholdt frokostpause

Frokostpausen er noget af det vigtigste i løbet af dagen. Dette skyldes at hjernen ikke uafbrudt kan levere produktiv arbejde. Hjernen er som et batteri. Når batteriet er brugt op, dur det ikke længere, og skal derfor lades op. Ved at have en firmafrokost sørger du automatisk for at dine ansatte får afholdt deres frokostpause, og får ladet hjernen op. På den både bliver hele dagens arbejde effektivt. Hvis ikke de ansatte og deres hjerner får en pause i løbet af dagen, så er der stor chance for at arbejdet er spildt.

Firmafrokost giver mere overskud

I en travlt hverdag hvor alt fra børn, familie, venner, huslige pligter og madlavning, skal gå op i en større enhed, så kan selv de små ting blive en stor stressfaktor. Du kan lette noget af det pres og nogle af de byrder dine ansatte går med, ved at tilbyde dem en firmafrokost fremfor at de selv skal sørge for frokost. Dette ville give dine ansatte langt mere overskud. Det eneste de skal tænke på, når de møder ind på arbejde, er at koncentrere sig om deres arbejdsopgaver. På den måde kan en firmafrokost give dine ansatte mere overskud og herved mere fokuseret arbejde i løbet af arbejdsdagen.

Kontakt Frokostordninger.dk for en sund firmafrokost

Når du skal bestille en sund firma frokost er Frokostordninger.dk et godt sted at starte. Du kan altid kontakte Frokostordninger.dk og få et uforpligtende tilbud. Frokostordninger.dk tilbyder frokostordninger fra flere end 40 køkkener og koster fra 40 kr. pr. kuvert. Derforuden tilbyder frokostordninger.dk fleksibilitet, så der altid er mulighed for at skifte mellem køkkenerne eller tilføje og fravælge antallet af kuverter. Sidst men ikke mindst, er der 99% levering til tiden, men skulle du være blandt den uheldige ene procent, så får du selvfølgelig leveringen gratis.  Du kan læse mere om firmafrokost og frokostordninger.dk her!