Træbriketter er et godt valg, når der skal fyres op i brændeovnen

Har man en brændeovn eller et stokerfyr i hjemmet, så har man en alternativ energikilde. Ikke alene kan man skabe ekstra varme ved at fyre op, det giver også hygge og intimitet i hjemmet, når det er koldt og blæsende udenfor. Men en brændeovn eller et stokerfyr er ikke meget værd, hvis man ikke har et godt brændsel. Og da der er mange brændsler at vælge imellem, kan det virke en smule uoverskueligt. Træbriketter er et populært brændsel, som mange danskere bruger i deres hjem, og det er ikke uden grund. Man får nemlig mange brugbare og gode fordele, når man vælger træbriketter som brændsel. Hvis du ønsker dig en stabil og brugervenlig varmekilde, der samtidig kommer miljøet til gode, uden at det skal koste dig en masse, så vælg træbriketter.

Hvad er træbriketter?

Hvis man skal forstå, hvorfor man bør fyre op med træbriketter i sin brændeovn eller stokerfyret, så skal man først blive klar over, hvad træbriketter egentlig er. En af de helt store fordele ved at vælge netop dette brændsel er nemlig, at det er et 100% naturprodukt. De små briketter er nemlig fremstillet af savsmuld, der trykkes sammen i firkanter under stort pres. Dette pres gør, at træet udskiller et stof, der virker som naturligt lim. Derfor kan du være sikker på, at der ikke er unaturlige eller kemiske materialer i dit brændsel, når du vælger træbriketter. I hvert fald hvis du vælger et produkt af høj kvalitet. Hvis du sætter pris på en ren forbrænding med et naturligt produkt, så er det altså et godt valg.

Godt for dig – og for miljøet

Er du en af de mange, der bekymrer sig på miljøets vegne? Hvis vi skal bremse den negative udvikling med klimaforandringerne, kræver det, at vi gør en fælles indsats for at tage det grønne og bæredygtige valg. Og det kan du gøre ved at fyre med træbriketter. Idet der er tale om et 100% naturprodukt, får du en CO2-neutral. Når briketterne brændes af, vil de nemlig ikke frigive mere CO2, end hvad træet har optaget i sin levetid. Derfor er træbriketter et oplagt valg, hvis du er en af dem, der tænker over, hvordan dine handlinger påvirker vores alles planet og klima. Man kan roligt sige, at træbriketter er et valg, der kommer både dig selv og resten af verden til gode.

Stabil og god varmekilde med høj brændværdi

Træbriketter er ikke kun gode for miljøet. Det er garanteret også noget, som du på mange måder vil glæde dig over i hjemmet. De er nemlig utroligt nemme at arbejde med i modsætning til andre typer af brændsler. De smuldrer ikke, og derfor slipper du for besværlig og irriterende rengøring. De kræver heller ingen særlig opbevaring. Alligevel får du en både stabil og økonomisk varmekilde, når du vælger træbriketter. De er i princippet lavet af det samme materiale som brændeknuder. Men idet brændeknuder indeholder harpiks, knaster og mere fugt, så vil du med træbriketter opleve at få en langt mere stabil varmekilde. Den høje brændværdi gør, at du får meget varme for dine penge. Derfor er der rigeligt med gode grunde til at vælge træbriketter frem for andre brændsler.

Kvaliteten er afgørende

Der er dog noget, du skal være opmærksom på, når du køber dine nye træbriketter. Der kan nemlig være stor forskel på kvaliteten, alt efter hvor man køber dem. Og kvaliteten er afgørende. Træbriketter af dårlig kvalitet kan nemlig være trærester fx fra møbelfabrikker, som indeholder giftige kemikalier. Hvis dine træbriketter afgiver lugt, når de brændes, vil det være et faresignal. Vær derfor sikker på, at du køber dine nye briketter et sted, hvor kvaliteten er jævn og høj.

Prøv briketterne i din brændeovn

Træbriketter er danskernes foretrukne brændsel. Og det er som sagt ikke uden grund. Hvis du gerne vil have del i de mange fordele, så bestil dine nye træbriketter allerede i dag. Når du først har prøvet træbriketter, er det garanteret, at du ikke vil gå tilbage til andre brændsler. Med briketter i brændeovnen får du nemlig en brugervenlig og økonomisk løsning, der til og med kommer miljøet til gode. Derfor er der rigelig grund til at bestille træbriketter allerede i dag og prøve dem i brændeovnen eller stokerfyret, når I trænger til hygge og varme.